Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Ove godine, povodom Međunarodnog dana Dunava Grad Vukovar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara pripremio je bogati program na posebno atraktivnom mjestu, šetnici uz Dunav ispod Dvorca Eltz.

Duž šetnice domaći proizvođači izlažu svoje tradicijske proizvode, održano je natjecanje u lovu ribe udicom na plovak za kadete, ali i neizostavno natjecanje u pripremanju fiš paprikaša u kojemu je ove godine sudjelovalo 19 ekipa.

Sve pristune prigodnim riječima je pozdravio gradonačelnik Ivan Penava te nakon odluke stručnog ocjenjivačkog tima, dodijelio nagrade za prva tri najbolje pripremljena fiš paprikaša.

Ovom prilikom gradonačelnik Penava istaknuo je kako je ova manifestacija upravo jedan od pokazatelja da je Vukovar grad koji svoju dugu tradiciju veže uz svoje rijeke, Dunav i Vuku. „U proteklom vremenu puno vremena smo posvetili zbližavanju našega grada s Dunavom, poput šetnica te drugih brojnih manifestacija koje održavamo na obali Dunava. Međunarodni dan Dunava bitna je manifestacija za naše građane te ju se trudimo iz godine u godine oplemenjivati. Veseli me što u ovom prekrasnom ambijentu, uz naš Dunav i Dvorac Eltz imamo priliku uživati svu ljepotu naše tradicije, uz lijepe zvuke dobre glazbe i tamburice te pomalo natjecateljskog duha.“, rekao je gradonačelnik Penava.

„Naši ljudi vole aktivnosti koje su vezane uz Dunav, stoga se mi svojim projektima i manifestacijama često okrećemo upravo Dunavu s kojim svakodnevno živimo i dišemo. Danas ovdje imamo priliku vidjeti prelijepo bogatstvo tradicije uz našu rijeku.“, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić te naglasila kako je manifestacija organizirana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su preporučene za održavanje manifestacija na otvorenome.

Zajednica športsko ribolovnih udruga Vukovar povodom današnje manifestacije pripremila je 17 kotlića fiš paprikaša, a simbolična cijena od 10 kuna po porciji namijenja je za humanitarne svrhe Crvenom križu Vukovar.

U večernjim satima građani i posjetitelji Vukovara mogu uživati u koncertu grupe Babylon.