Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

I ove godine, nastavljajući zaista dugu tradiciju, Grad Vukovar organizirao je besplatno ljetovanje za svoje osnovnoškolce.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava noćas je ispratio posljednju skupinu koja je krenula put Jadranske obale, poželjevši im sretan put, lijepe uspomene i dobru zabavu. Riječ je o skupini učenika od 47 djece od 5. do 8. razreda osnovne škole te 3 voditelja koji će sljedećih 7 dana provesti u Lječilištu Veli Lošinj, a zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji.

„Grad Vukovar i ove godine nastavio je s organizacijom besplatnih ljetovanja za djecu s područja grada Vukovara. Na ovom hvale vrijednom projektu možemo zahvaliti dobroj višegodišnjoj suradnji s prijateljima našega grada koji svoju prijateljsku narav nesebično pokazuju iz godine u godinu. Tako će ovoga ljeta nezaboravne uspomene s naše obale sa sobom ponijeti ukupno 157 učenika, u čijoj pratnji je bilo ukupno 10 voditelja.“, rekao je gradonačelnik Penava.

U razdoblju od 03. do 10. srpnja 27 vukovarskih osnovnoškolca od 5. do 8. razreda koji su postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a pri tome su odlični učenici, krstarili su Jadranom u pratnji 2 voditelja i to u organizaciji opatijske tvrtke Katarina-line d.o.o.

Općina Dugopolje za 36 djece od 2. do 4. razreda osnovne škole uz pratnju 2 voditelja organizirala je ljetovanje na otoku Čiovu, dok su Primorsko-goranska županija i Lječilište Veli Lošinj ove godine organizirali sedmodnevna ljetovanja u Lječilištu Veli Lošinj u dva termina po 47 djece i 3 voditelja, i to prvo od 10. do 17. srpnja, dok je drugu skupinu koja ljetuje od 17. do 24. srpnja 2021. godine noćas ispratio gradonačelnik Penava.

Za ovu namjenu je u Proračunu Grada Vukovara osigurano 100.000,00 kuna.