Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Grad Vukovar osnovnoškolcima s područja našega grada već tradicionalno na početku svake školske godine osigurava besplatnu preobuku te bilježnice s motivima Vukovara, a ove školske godine uvedene su i neke novosti. Svaki će učenik dobiti kompletan tzv. „drugi obrazovni materijal“ koji se sastoji od radnih bilježnica i likovne mape za učenike od 1. do 4. razreda te za učenike od 5. do 8. razreda i zemljopisne atlase te kutije za Tehničku kulturu.

Na konferenciji za novinare koja je održana u povodu početka nove školske godine gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekao je rekao je kako je Grad Vukovar od 1. siječnja 2019. godine, kada je postao osnivač osnovnim školama na području grada za cilj postavio podizanje pedagoškog standarda u osnovnim školama, što sustavno čini kroz kvalitetna materijalna ali i kadrovska rješenja. „Nastojimo raznim aktivnostima povezati što više udruga i gradskih ustanova kako bi školski sustav obrazovanja u gradu bio što kvalitetniji“, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako u predstojeću 2021./2022. školsku godinu u vukovarske osnovne škole kreće 1.784 učenika od kojih je 211 kreće u prvi razred, što je 6 prvašića više u odnosu na prethodnu školsku godinu.

„Za vukovarske učenike ove godine izdvajamo 2.080.000 kuna, što uključuje 200.000 kuna za cvičke i startas tenisice tvrtke Borovo d.d., 200.000 kuna za bilježnice s motivima grada Vukovara kojima kod djece razvijamo ljubav prema gradu te drugi obrazovni materijal koji od ove godine prvi puta osiguravamo svim osnovnoškolcima, a za što smo izdvojili 800.000 kuna.“, rekao je Penava te dodao kako će prvašićima biti osiguran i kompletan likovni pribor.  „Srednjoškolcima Grad Vukovar sufinancira gradske autobusne karte s 800.000 kuna godišnje te za učenike koji putuju u školu u druge gradove Vukovarsko-srijemske te Osječko-baranjske županije s 80.000 kuna sufinancira međumjesni prijevoz“, kazao je gradonačelnik Penava.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac dodao je kako je i ove godine svim osnovnoškolcima koji su zainteresirani osiguran produženi boravak u 1. i 2. razredu, a stvaraju se i uvjeti za produženi boravak u 3. i 4. razredu što će u budućnosti biti realizirano.

Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje u izuzetno dobroj suradnji s ravnateljima spremno dočekuje novu školsku godinu te čini sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi bili osigurani što kvalitetniji uvjeti. „Za produženi boravak i asistente u nastavi su osigurana sredstva. Ove školske godine osigurano je 30 asistenata za 38 učenika te roditelji o tome zaista ne moraju brinuti“, rekao je privremeni pročelnik Josip Paloš te dodao kako je 14 pomoćnika u nastavi za 15 učenika osigurano putem sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja u suradnji s Udrugom Vukovarski leptirići i UZOSIO Golubica, dok 16 pomoćnika u nastavi za 23 učenika osigurava Grad Vukovar.