Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava posjetio je Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar koja trenutno provodi europski projekt „Zajednički kroz život“, a kojemu je svrha povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim poteškoćama kroz razne aktivnosti i edukacije.

Prilikom posjete, gradonačelnika Penavu je s provedbom brojnih projekata pomoću kojih je Udruga dodatno uredila i opremila svoje prostore, ali svim ostalim aktivnostima i potrebama Udruge upoznala predsjednica Udruge Ivana Azenić Dubravčić.

„Naša udruga jedini je pružatelj socijalne usluge organiziranog stanovanja i poludnevnog boravka na ovom području. Raznim aktivnostima i projektima nastojimo svojim korisnicima pružiti uslugu kakva im je zaista potreba, a na svim takvim projektima stalni partner i pružatelj podrške je Grad Vukovar.“, pojašnjava predsjednica Udruge Azenić Dubravčić te navodi kako je kapacitet Udruge popunjen kao i to da se uslijed povećanja korisnika očekuje proširenje u pogledu prostora, ali i radnika.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je zadovoljstvo i ponos radom Udruge koja privlačenjem europskih sredstava nastoji osigurati sve potrebno za pružanje što bolje usluge. „Kao jedini pružatelji usluga ovakvoga karaktera na ovome području, UZOSIO „Golubica“ vrijedno radi provodeći brojne projekte. O njihovoj kvaliteti rada, organiziranosti i ustrajnosti govori i činjenica da su u svom radu uspješni preko 50 godina, za što su dobili i Plaketu Grada Vukovara. Vjerujem kako ćemo nastavkom zajedničke suradnje pronaći načine za postizanje još boljih uvjeta te nastaviti privlačiti sredstva, dizati standard potrebne opreme i pružati što je moguće bolju razinu usluge korisnicima.“, zaključio je gradonačelnik Penava.