Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Na Trgu Republike Hrvatske održan je Dan nacionalnih manjina Vukovarko-srijemske županije kojemu je ove godine domaćin Vijeće mađarske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije.

Nastupima KUD-ova, izložbom rukotvorina i prezentacijom prehrambenih proizvoda okupljenima je predstavljena bogata kulturna baština nacionalnih manjina koje djeluju u našoj županiji.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava je zahvalio predstavnicima svih nacionalnih manjina koje djeluju u našem gradu, ali i županiji. „Hvala vam na bogatstvu kulture, tradicije i običaja s kojima obogaćujete naš grad i našu županiju.  Do sada smo se trudili biti vam potpora, a nadam se kako ćemo to nastaviti činiti kroz obostranu suradnju i u budućnosti“, rekao je gradonačelnik Penava te pozvao sudionike ove manifestacije da se uključe u što više kulturnih i društvenih događanja te prezentacijom svoje pjesme, plesa i narodnih nošnji učine gradove i općine Vukovarsko-srijemske županije još ljepšima.

U programu su nastupili Ženski pjevački zbor „Jesenska ruža“ iz Vukovara koji je predstavio mađarsku nacionalnu manjinu, KUD „Ljiljan“ iz Rajevog Sela kojim se predstavila bošnjačka nacionalna manjina, predstavnik Nijemaca bio je Pjevački zbor „Drei rosen“ iz Vukovara, Rusine su predstavili KUD-ovi „Joakim Hardi“ iz Petrovaca i KUD „Osif Kostelnik“ iz Vukovara, Slovake SKPD „Ljudevit Štur“ iz Iloka, srpsku nacionalnu manjinu KUD „Branislav Nušić“ iz Borova te ukrajinsku nacionalnu manjinu UKPD „Ivan Franko“ iz Vukovara.