Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Grad Vukovar u suradnji s Udrugom „Prostata" iz Vukovara u središtu grada organizirao je kestenijadu kao preventivnu i informativno edukativnu akciju putem koje se sugrađane želi informirati i osvijestiti o važnosti preventivnih pregleda prostate i ukazati na ovu zloćudnu bolest.

Preventivnoj akciji nazočio je i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac ovom prilikom istaknuvši važnost informiranja o pravovremenom i preventivnom ponašanju kada je u pitanju zdravlje. Kako dodaje zamjenik Sušac - Grad Vukovar kontinuirano podupire rad svih organizacija civilnog društva na području grada koje svojim aktivnostima doprinose stvaranju boljitka cjelokupne lokalne zajednice.

Udruga „Prostata“ član je Lige za borbu protiv raka i promiče provedbu redovnih uroloških pregleda sukladno smjernicama Hrvatskog urološkog društva, a njeni članovi danas su u središtu grada uz pečeno kestenje sugrađanima uručivali i korisne informativne materijale te na taj način podizali svijest o važnosti brige za zdravlje.

FOTO: HRV