Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Tradicionalnim 24. Vukovarskim adventskim svečanostima započeo je Advent u Vukovaru.

Prvu adventsku svijeću, u ime svih svojih sugrađana, upalio je gradonačelnik Ivan Penava.

Vukovarske adventske svečanosti ove godine simbolično nose naziv „Vukovar – 30 godina u zagrljaju obitelji“. Kako navodi ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, Ružica Marić, „Uz činjenicu da je proteklo 30 godina od Domovinskog rata te obzirom da je Papa ovu godinu proglasio godinom sv. Josipa, oca obitelji koji je ujedno i zaštitnik naše Hrvatske, ovogodišnje Vukovarske adventske svečanosti nose simboličan naziv.“

Gradonačelnik Ivan Penava otvorio je Advent u Vukovaru uz želju da s prvom adventskom svijećom koja simbolizira nadu i iščekivanje, mir i nada ispune svaki vukovarski dom. „Drago mi je da nas je tradicija 24. vukovarskih adventskih svečanosti ponovno okupila, ove godine u još bogatijem izdanju koje donosi obilje sadržaja.“, rekao je gradonačelnik Penava te zahvalio svima koji svojim doprinosom već godinama sudjeluju u organizaciji adventskih svečanosti.

Uz 24. Vukovarske adventske svečanosti službeno je otvoren i Advent u Vukovaru pod sloganom Čarolija u Eltzu. Program je pratilo otvorenje Kutka Djeda Božićnjaka, božićnog srijemskog sela, betlehemskog naselja uz okuse i mirise božićnih delicija. Građani su mogli uživati u izložbi umjetnika Stefana Lupina te koncert grupe Gitarel.

Od danas, pa sve do 24. prosinca Advent u Vukovaru će donijeti pregršt zanimljivih blagdanskih sadržaja i aktivnosti u kojima će zasigurno uživati brojni Vukovarci.

Ledena čarolija na klizalištu u perivoju Dvora Eltz nudi poseban doživljaj za sve ljubitelje zimskih sportskih aktivnosti. Kao i svake godine, korištenje klizaljki i klizališta je besplatno za sve posjetitelje, a njegovo radno vrijeme je svakim radnim danom od 09 do 21 sat, a petkom i subotom do 22 sata.

Ovogodišnji sponzori su  PPD d.o.o. Zagreb, INA d.d. Zagreb,Prima commerce d.o.o. Bjelovar, Planum građenje d.o.o. Vukovar, Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva d.o.o., Vodovod grada Vukovara d.o.o., Profing d.o.o. Vukovar.