Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Svjetski dan činjenja dobrih djela je dan kada milijuni ljudi diljem svijeta čine dobra djela pomažući na taj način drugim ljudima, životinjama, okolini i zajednici te kreirajući tako bolji i zdraviji svijet, a tim povodom Grad Vukovar je zajedno s Dječjim vrtićem Vukovar I te Gradskim društvom Crvenog križa realizirao aktivnost sadnje sadnica u dvorištu vrtića.

U akciji je sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac pohvalivši ovaj hvale vrijedan projekt čija je ideja osvijestiti cijelu populaciju o važnosti svakodnevnog činjenja dobrih djela. „Zajedno s odgojno-obrazovnim ustanovama te civilnim udrugama koje djeluju na području našega grada uključili smo se u ovu odličnu akciju. Udružili smo snage s vukovarskim mališanima, zajedno smo posadili nove voćke i učinili nešto dobro za naš okoliš.“, rekao je Sušac.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić istaknula je kako je vizija i misija dječjih vrtića uvijek činiti dobra djela. „Mi to činimo tijekom cijele godine, ali ovaj tjedan je to u posebnom fokusu.“, naglasila je ravnateljica Kulić te najavila kako u sklopu projekta „Daj 5 za zeleni svijet“ organiziraju i drugi po redu buvljak.

Gradsko društvo Crvenog križa uključilo se u Svjetski dan činjena dobrih djela. Svidjela nam se ideja promoviranja brige o okolišu te smo danas zajedno s tim ciljem posadili nove voćke o kojima će naši najmlađi svakodnevno brinuti.“, zaključio je Vlatko Glavaš, ravnatelj GDCK Vukovar.

U akciju su se uključili i brojni volonteri, a voditelj Volonterskog centra Vukovar Goran Jelenić dodao je kako je centar u suradnji s Gradom Vukovarom koordinirao akcije povodom obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobrih djela.

Naime, ova manifestacija se po prvi puta održava u Republici Hrvatskoj, a koordinator cijele manifestacije je Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, na čiji poziv se Grad Vukovar i uključio u projekt.

U suradnji s PRONI Centrom Grad Vukovar organizirao je brojne aktivnosti povodom Svjetskog dana činjenja dobrih djela koji se inače obilježava 03. travnja, a to su pored sadnje sadnica u dvorištu Dječjeg vrtića Vukovar I i izrada hranilica i kućica za ptice u Park šumi Adica koje će se upriličiti 08. travnja, prikupljanje higijenskih potrepština za korisnike Doma za stare i nemoćne u Vukovaru te brojne slične aktivnosti.