Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

U park – šumi Adica, omiljenom izletištu Vukovaraca, u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara nakon dvije godine pauze tradicionalno je obilježen Međunarodni praznik rada.

Prvosvibanjskom izletu su se i ove godine odazvali brojni građani, ali i posjetitelji iz drugih gradova, a učenici Srednje strukovne škole Marko Babić Vukovar pomogli su u podjeli 1500 porcija graha.

 „Nakon dvije godine, Grad Vukovar zajedno s Turističkom zajednicom Grada Vukovara organizirao je Prvosvibanjski izlet u Adici. Uz podjelu 1500 porcija graha i pomoć naših srednjoškolaca vjerujem kako ćemo svi zajedno uživati u ugodnoj atmosferi i svih popratnim sadržajima.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te svim Vukovarcima i Vukovarkama, posjetiteljima i gostima čestitao je Međunarodni praznik rada.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako je vraćanje obilježavanja prvog svibnja u Adicu nešto čemu su se građani, ali i svi ostali posjetitelji Vukovara veselili. „Park šuma Adica je jedno od naših najznačajnijih izletišta, a njezina skora valorizacija zasigurno će doprinijeti turističkoj ponudi Vukovara.“, dala je zaključiti Sekulić te najavila Dan grada Vukovara i 4. festival SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ koji će u Vukovar donijeti pregršt sadržaja za sve uzraste.

Uoči obilježavanja 31. obljetnice pogibije 12 redarstvenika u Borovu selu, u Adicu je stigla i 10. Međunarodna biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar.

Biciklisti su kroz četiri dana prešli preko 450 km, prošli relaciju Mostar-Kiseljak-Žepče-Orašje-Županja-Vukovar te na ovaj način simbolično povezali gradove prijatelje Mostar i Vukovar. Posljednjeg, petog dana  karavane, sudionici će odati počast redarstvenicima stradalima u Borovu selu.