Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Nakon bogatog programa i proslave Dana grada Vukovara, u grad na Dunavu stigao je 4. festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.

Festival je svečano otvorio otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac, a otvorenju je nazočila i direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić, veleposlanik države Izrael kao zemlje partnera festivala, NJ.E. Ilan Mor te ambasador ovogodišnjeg festivala prof. Dragan Primorac, ali i ambasadori prošlogodišnjih festivala - Zlatko Dalić, Dražen Klarić i mons. Đuro Hranić.

U trodnevnom programu festivala sudjelovat će gotovo 600 sudionika iz raznih dijelova Hrvatske: od Dubrovnika, Omiša, Varaždina, sa Salija i Korčule, Sinja, Zadra, Zagrebačke županije, Koprivnice, Bjelovara, Slavonije koji će prezentirati ono najbolje od hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

Posjetitelji šetnjom po Vukovaru imaju mogućnost upoznati se s destinacijama i manifestacijama koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske, kušati autohtona hrvatska jela i uživati u ponudi najboljih hrvatskih vina, a ove godine festival ima i međunarodni karakter – prezentiraju se kulturno-umjetničke skupine iz Bugarske i Afrike kao posebna atrakcija.

Program festivala obogatiti će i koncerti Klape Iskon i Opće opasnosti.