Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

U organizaciji Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići u prostorima Zadruge Vrhunsko Vukovarsko održao se adventski humanitarni party s ciljem pomoći njihovoj kampanji „Budi moja krila“ koja za cilj ima nastavak programa poludnevnog boravka djece, korisnika udruge.

Naime, program udruge „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara pruža djeci s teškoćama i socijalno ugroženoj djeci, nova znanja i vještine, druženje i igre te korisno i smisleno provođenje slobodnog vremena kroz planski osmišljene aktivnosti te ukusan i zdrav topli obrok. To je besplatna usluga koju svakodnevno koristi 40 djece, koja su nakon pružene podrške već pokazala znatne rezultate i napredak u svim aspektima života. Nažalost, za dva mjeseca podrška djeci završava jer novih natječaja i projekata iz kojih se mogu financirati ove aktivnosti nema.

Stoga je udruga pokrenula donacijsku kampanju na platformi Čini pravu stvar, simboličnog naziva „Budi moja krila!“ te pozivala sve ljude dobre volje da im se pridruže prikupiti dovoljno sredstava za nastavak ove nužne podrške djeci Vukovara.

Adventsko humanitarnoj zabavi, čija su sredstva od kupljenih ulaznica namijenjena za nastavak programa produženog boravka, rado se odazvao i gradonačelnik Ivan Penava.

"Brojni su načini kojima možemo pomoći potrebitima te naše malo drugima može značiti puno, stoga sam se večeras rado pridružio ovoj humanitarnoj akciji. Udruga Vukovarski leptirići preko 10 godina djeluje na unaprjeđivanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, a Grad Vukovar svojim financijskim sredstvima za razne potrebe i aktivnosti potpomaže njihov vrijedan rad te stoji na raspolaganju za sve što je u njegovoj moći.", dao je istaknuti gradonačelnik Ivan Penava.

Grad Vukovar podržava rad Udruge Vukovarski leptirići redovnim godišnjim financiranjem, sufinanciranjem ručka za djecu koja pohađaju njihov poludnevni boravak, obnovom prostora u kojem udruga djeluje, pomogao je uređenjem okolišta te parkinga objekta u kojima djeluje udruga, a sa svojom podrškom će nastaviti i u budućnosti.