Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo potpisali su novi ugovor o donaciji Pučkoj kuhinji u Vukovaru za 2023. godinu u iznosu od 250.000 kuna, a temeljem kojeg će tvrtka Pevex d.d. sedmu godinu za redom olakšati rad Pučke kuhinje.

„Misleći na najpotrebitije, a upravo i kroz kvalitetnu suradnju s tvrtkom Pevex, zajedno smo na korist zajednici te će naše djelovanje i u idućoj godini biti usmjereno na pomoć našim sugrađanima u potrebi. Broj korisnika Pučke kuhinje pada, a nama je drago imati pouzdanog partnera u ovom slučaju, ali i na brojnim drugim projektima.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te zahvalio tvrtki Pevex na suradnji.

Kao kompanija PEVEX je posebno senzibiliziran za najosjetljivije i najranjivije naše građane. Zbog toga nam je drago da već sedam godina financijski pomažemo rad Pučke kuhinje u Vukovaru te i time pokazujemo kako smo kao kompanija društveno savjesni i odgovorni. Blagdansko vrijeme za nas nije samo doba godine kad jedni drugima poželimo sve najbolje, već je i prilika da konkretnom pomoći učinimo život boljim onima koji ne mogu bez naše pomoći. “ – izjavio je prilikom potpisivanja ugovora predsjednik Uprave PEVEX-a Krešimir Bubalo.

Početak rada Pučke kuhinje u gradu Vukovaru započeo je 07. srpnja 2015. godine kao plod odlične suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara, a njene usluge u prosjeku ove godine mjesečno koristi 63 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji, od čega njih 35 pravo ostvaruje preko Grada Vukovara.