Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

{gallery}2015/02/24/05{/gallery} Grad Vukovar u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je dva predstavljanja novih zakonskih regulativa vezanih za neprofitne organizacije.

Zbog iznimnog interesa predstavljanje je održano u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara gdje je sudionike pozdravila zamjenica gradonačelnika Marija Budimir te u dvorani Ružičkine kuće gdje se sudionicima obratio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Predstavljanje novih zakonskih regulativa vezanih za neprofitne organizacije okupio je gradonačelnike, načelnike općina, pročelnike i službenike gradova i općina Vukovarsko-srijemske županije te predstavnike udruga.

Interes za navedena predstavljanja bio je iznenađujuće pozitivan i dobro je odjeknuo u javnosti što nam daje dodatnu motivaciju da kao gradska uprava ustrajemo u našem novom programu pokrenutom s ciljem suradnje i pomoći civilnom društvu u razvoju u našem gradu.

Ovom prigodom gđa. Vesna Lendić Kasalo, dipl. iur., zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske predstavila je Zakon o udrugama, Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja registra udruga RH i registra stranih udruga u RH, Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, a dotakla se i nove Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.