Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

{gallery}2015/08/03/01{/gallery}U Splitu je održano službeno otvaranje Državne završnice Sportskih igara mladih. Natjecatelji u odbojci, uličnoj košarci i mali nogometaši „Coca-cola cup-a" pristigli su iz 23 grada Hrvatske.
Svojim dolaskom potporu ovoj manifestaciji iskazali su Ozren Buzančić, savjetnik gradonačelnika Splita za sport i Ana Živanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Vukovara.
Pročelnica je izrazila svoje iznimno zadovoljstvo samom organizacijom pri čemu naglašava važnost suradnje grada Vukovara i Sportskih igara mladih u svrhu promicanja sporta, zdravlja, rasta i razvoja djece koja kao natjecatelji sudjeluju u sve većem broju.
„Velika nam je čast i zadovoljstvo nazočiti završnici Sportskih igara mladih u Splitu te ujedno podržati sve mlade ljude, a posebno vukovarske mališane koji su imali prigodu pokazati svoje sportske vještine i natjecateljski duh. Osim stjecanja novih prijateljstava i uspomena, uživali su i u besplatnom ljetovanju. Zahvaljujemo organizatoru i gradu Splitu na vrhunskom gostoprimstvu i prijateljstvu.", izjavila je pročelnica.

Šest ekipa iz tri sporta izborili su zlatnu medalju i mjesto u velikom međunarodnom finalu krajem kolovoza u Splitu.
Napeta utakmica malog nogometa igrala se između ekipe „Tajfun" iz Zaboka koji su šesnaestercima (7:6) odnijeli pobjedu „Apostolima" iz Koprivnice. U istoj kategoriji, dječaci 2000, „MNK 69" iz Varaždina izborio je treće mjesto rezultatom 5:3 pobjedom nad „El Classico 2" iz Svete Nedjelje.
Požežani generacije '97.okrunili su se zlatom pobjedivši ekipu „Milić interijeri" iz Slavonskog Broda rezultatom 2:1. Treće mjesto, rezultatom 4:3, „Elita" Dubrovnik izborila odigravši utakmicu protiv ekipe „Nogometne ikone" iz Splita. Zahvaljujući Coca-coli natjecatelji u su se u šatorima tijekom malonogometnog turnira osvježavali sokovima i vodom.

Odbojkašku poslasticu koja je završila rezultatom 2:0 (25:14, 25:21) mogli smo pratiti na utakmici između Sisčana i ekipe „Slanna" Kaštela koja se okrunila zlatom. „Mursa-bijelo brdo" iz Osijeka izborili su treće mjesto rezultatom 2:0 (25:18, 25:23) pobjedivši „Klanjec boys" iz Zaboka.

U noćnim satima na igralištu SC Kampus mogli smo pratiti utakmice ulične košarke u tri kategorije: djevojke i dječaci 2000., potom dečki 1997.godišta. U ugodnom ambijentu pod okriljem noći okrunile su se „Kraljice" iz Zagreba pobjedivši 15:10 „Dream team" iz Vodica. „Ekipa za 5" Đurmanec izgubila je razlikom 15:2 od „KMLT-team" Koprivnica.
Dečki ekipe „Remete" iz Zagreba uvjerljivim rezultatom 21:13 odlaze na međunarodno finale, prepustivši drugo mjesto „Karamfilima" iz Šibenika. „Splash bros" Slavonski brod pobjedom 15:6 nad „Pčelica baja"Vinkovci kući su odnijeli broncu.
Zlatni „Militanti" iz Slavonskog Broda pobjedili su „Economic" Đakovo 21:13, dok su Splićani treće mjesto izborili igrom protiv „Crveni vragovi" iz Zagreba rezultatom 20:18.

Posljednja, treća smjena, natjecanjem u malom nogometu, odbojci na pijesku, šahu, tenisu i stolnom tenisu obilježit će kraj Državne završnice i time najaviti veliko međunarodno finale krajem kolovoza, također, u Splitu.