Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

{gallery}2015/09/07/06{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava povodom prvoga dana škole nazočio je prigodnom programu održanom u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića, a potom se i kratko obratio učenicima poželjevši im uspjeh u školovanju te ih podsjetio da budu pažljivi prema udžbenicima koje nasljeđuju sljedeće generacije učenika.

I ove godine besplatni su udžbenici na školskim klupama dočekali preko 2000 vukovarskih osnovnoškolaca. Prošle školske godine Grad Vukovar je za udžbenike koje će učenici nasljeđivati kroz četiri godine iz Proračuna izdvojio 1.176.000 kuna, a ove godine još dodatnih 145.750 kuna za razliku udžbenika. Suočeni s posljedicama krize i svjesni financijskih poteškoća u kojima se građani Vukovara nalaze, Grad Vukovar odlučio se na besplatne udžbenike kao socijalnu mjeru kako bi pomogao svojim građanima i olakšao im školovanje djece. Besplatni udžbenici namijenjeni su svim osnovnoškolskim učenicima koji žive na području grada Vukovara.

"Smatram kako je naš model u skladu i s trenutnom gospodarskom situacijom u gradu Vukovaru, ali i cijeloj državi. Osim toga, ima vrlo izražen pedagoški karakter te uči djecu da ramišljaju o nadolazećim generacijama i da paze na stvari pa čak i na one koje su dobili besplatno," objasnio je gradonačelnik Penava ističući kako postoji i niz drugih socijalnih mjera kojima Grad Vukovar skrbi za svoje najmlađe kao što su besplatna prehrana u školi namijenjena je djeci iz socijalno ugroženih obitelji. U ovu je mjeru uključeno 175 djece, a izdvojeno je 170,000 kn proračunskih sredstava.. Osiguran je i besplatan gradski prijevoz za sve učenike u vrijednosti od 1,100,000 kn), a također za sve učenike i studente u gradskom i međugradskom prijevozu Grad Vukovar osigurao je 3,2 milijuna kuna.