Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

{gallery}2015/09/26/03{/gallery} Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić otvorio je 12. Memorijalni veslački maraton koji se održava za sve poginule u Vukovaru i članove kluba od kojih su njih 32 položili svoje živote na oltar Domovine.

Riječ je o daljinskoj regati dugoj 26 kilometara, a natječu se isključivo osmerci. Start i cilj su ispred HVK Vukovar, a veslači veslaju 13 km uzvodno i 13 km nizvodno.

Natjecanje je međunarodnog karaktera, a nastupilo je osam posada među kojima su veslački klub "Izola" iz Slovenije, ekipa Francuza iz Pariza kojima je čamac i vesla osigurao klub domaćina te ekipe iz Dubrovnika, Metkovića i Zagreba.
Predsjednik Gradskog vijeća Gavrić istaknuo je kako je Vukovar ponosan što ima klub koji djeluje već preko stotinu godina i da je veslanje tradicija našega grada.
Pobjednik u kategoriji "Gradova" je posada "Grada Vukovara". Ujedno su i ukupni pobjednici. Stazu od 26 km (13 uzvodno i 13 nizvodno) izveslali su u vremenu 1.34.37.
U pobjedničkom osmercu veslali su: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, Ivan Vodopić, Marko Kunac, Harald Brandt, Mato Brandt i korm. Domagoj Džalto.
U kategoriji "Otvorena" prva je bila posada "A je to" iz Zagreba s vremenom 1.46.23. dok je u kategoriji "Veterani" prva je stigla posada VK.Izola iz Izole (Slovenija) s vremenom 1.43.20.