Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

{gallery}2016/04/18/03{/gallery} Po prvi puta Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, Veleučilištem Lavoslav Ružička, Karate klubom Vukovar, KK Borovo, HKK Vukovar, ŽOK Vukovar, Klub sjedeće odbojke Vukovar, školom nogometa „Mali Vukovarac" te Lions clubom u sklopu obilježavanja Dana grada Vukovara organizira manifestaciju Mjesec sporta koja će se održavati od 16. travnja do 14. svibnja 2016. godine.

Svaki je tjedan posvećen drugom sportu, a igre će se održavati na različitim lokacijama u gradu koja uključuje i središnje manifestacije vikendom na trgu Republike Hrvatske.

Mjesec sporta otvorila je pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović, a okupljene su pozdravili ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić i ravnatelj Ekonomske škole Vukovar Ivan Szabo nakon čega je uslijedila plesna točka kadetskog sastava Mažoretkinja grada Vukovara. U zabavnom programu pjesmom i plesom nastupili su učenici OŠ D. Tadijanovića. Nakon otvaranja prisutnima su se predstavili članovi Karate kluba Vukovar ´91. demonstracijom svojih vještina.

„Već sljedeći tjedan očekuju nas različita sportska natjecanja u svim školskim dvoranama gdje će se odigravati košarkaške utakmice čiji će pobjednici za nagradu otputovati u Split u organizaciji Sportskih igara mladih te sudjelovati u finalu. Tjedan nakon toga nas očekuju nogometne utakmice, a zatim odbojkaške utakmice i tako sve do završetka, 14. svibnja kada će u Adici biti organizirano cjelodnevno druženje sa svim građanima, sportskim klubovima i rekreativcima koji žele promovirati sport i zdrav način života", objasnila je pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović.