Upravni odjel za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo

I ove godine Grad Vukovar je organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva skupina učenika je noćas krenula put Jadranske obale, u Lječilište Veli Lošinj, a ispratio ih je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima poželjevši im sretan put i dobru zabavu tijekom idućih 7 dana ljetovanja.

Dobili smo obavijest od Općine Dugopolje kako se odustaje od ljetovanja vukovarske djece zbog epidemiološke situacije COVIDA-19.

Otvoreni bazeni Plivališta u Vukovaru započinju s radom u petak 10. srpnja, a uskoro se očekuje početak prijevoza građana na Vukovarsku adu.

1. adulticidni tretman komaraca sa zemlje na području Grada Vukovara dana 08.i 09. srpnja 2020. godine.

Na temelju provedenog postupka bodovanja, a sukladno kriterijima objavljenima u Javnom pozivu Grada Vukovara za prijavu djece na besplatno ljetovanje u organizaciji Grada Vukovara u Lječilištu Veli Lošinj, objavljujemo rezultate.

Na temelju članka 9. stavka 2. Odluke o stipendiranju učenika i studenata ("Službeni vjesnik" Grada Vukovara br. 11/18 i 3/19) Gradonačelnik Grada Vukovara raspisao je 15. listopada 2019. godine Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za školsku/akademsku godinu 2019./2020.
Obavještavamo stipendiste Grada Vukovara da je dana 03. srpnja 2020. godine isplaćena stipendija za mjesece LIPANJ 2020. godine svim stipendistima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije u školskoj/akademskoj godini 2019./2020.

Svrha je projekta unaprjeđenje kvalitete života darovite djece i djece s poteškoćama u razvoju

U organizaciji Svjetske organizacije Roma, koji su partneri Hrvatskog nogometnog saveza otvoren je 16. nogometni kamp nacionalnih manjina koji se ove godine održava u Vukovaru, a domaćin je HNK Mitnica.

Već 19 godina u prostorijama HNK Radnički organizira se tradicionalno okupljanje stanovnika južnoga dijela Vukovara pod nazivom Dan Kudeljaraca.

Cilj projekta je pružiti pomoć za 40 pripadnika ciljane skupine s područja našega grada.