Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je predstavnike i članove Plivačkog kluba Vukovar koji djeluje u gradu već četiri godine. PKVU je osnovan 26. listopada 2016., a rad s djecom započeo u 4. mjesecu 2017. godine otvorenjem plivališta u Vukovaru.


„Kroz tih nekoliko godina stasale su u Plivačkome klubu generacije koje ostvaruju kvalitetne rezultate te ovim prijemom želimo izraziti punu podršku Grada Vukovara radu Plivačkog kluba i upoznati javnost s njihovim radom s obzirom da su oni još jedan vrlo bitan faktor koji pokazuje koliko su Vukovaru bazeni bili potrebni,“ rekao je gradonačelnik Penava poželjevši još brojne uspjehe i rezultate.
Ciljevi Plivačkog kluba Vukovar su promicanje, poticanje i razvoj plivačkog sporta na području Grada Vukovara, Vukovarsko – srijemske županije i Republike Hrvatske, a osobito sport djece i mladeži. Kako kažu, Klub se trudi u svakom članu pronaći i prepoznati njegov maksimum, kako sportskih tako i životnih rezultata.
PKVU danas broji 70 aktivnih plivača (uz upis novih članova početnika) i dva trenera.

Za sve to se brine licencirani trener Ivan Koščević i studentica Kineziologije Jelena Stojadinović, aktivna natjecateljica u seniorskoj kategoriji koji su profesionalni i obučeni za rad s djecom svakodnevno im prenoseći svoju strast i ljubav prema plivanju, trudeći se pritom da borave u ugodnom okruženju, odgajaju nove generacije vrsnih sportaša.

 

Jelena je prvu medalju za klub osvojila je disciplini 50m leđno na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u siječnju 2019.

„Rezultati se stvaraju već godinama. Početak je bio teži no u svega godinu i pol dana službenih natjecanja, naši plivači i plivačice ostvarili su zapažene rezultate te su sustigli i prestigli brojne klubove sa dugogodišnjom tradicijom,“ istaknuo je predsjednik kluba Luka Jurić zahvaljujući se na suradnji Plivalištu Vukovar.

S prvog nastupa na državnom prvenstvu u 25m bazenu na Korčuli u veljači 2020.g. plivači PK Vukovar vratili su se sa čak dvije medalje. Luka Knežević osvojio je srebro na 800m slobodno i broncu na 400m slobodno. Luka je za PK Vukovar došao plivati čak iz Subotice. Zapažen rezultat na istom natjecanju postigao je i Luka Čarapović te Lara Horvat.

S posljednjeg Regionalnog prvenstva Hrvatske za regiju 4 koje se održalo u srpnju 2020. godine plivači i plivačice PKVU vratili su se sa 53 medalje. Na ovom natjecanju posebno su se istaknuli Stefan Tintor sa 10 i Ivana Kosanović sa čak 13 osvojenih pojedinačnih medalja.

Za sudjelovanje na PH u plivanju potrebno je isplivati određene rezultate, a čak pet članova PKVU je sudjelovalo na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu u kolovozu 2020. i ostvarili su zapažen uspjeh.
Najbolje pojedinačne rezultate ostvario je Luka Čarapović koji je bio jedini muški predstavnik.
U ukupnom poretku plivačice su osvojile 20 mjesto u konkurenciji 29 klubova.
Iako relativno mladi klub PKVU je iza sebe ostavio brojne klubove iz cijele Hrvatske s dugogodišnjom tradicijom.

PK Vukovar bilježi sve veći broj plivača i plivačica iz drugih klubova i gradova koji prelaze u vukovarski klub zbog izvrsnih uvjeta treniranja na Plivalištu Vukovar.

„Nakon natjecanja na državnoj razini i ostvarenim rezultatima PKVU se može opravdano nadati pozivu Luke Čarapovića od strane HPS-a na pripreme mlade reprezentacije. PK Vukovar bilježi sve veći broj plivača i plivačica iz drugih klubova i gradova koji prelaze u klub zbog izvrsnih uvjeta treniranja na Plivalištu Vukovar. Upravo je to dokaz kako naši plivači uz kvaliteta i stručan rad imaju savršene mogućnosti za napredak i postizanje izvrsnih rezultata. Rad s plivačicama i plivačima PKVU na ovom reprezentativnom Plivalištu u Vukovaru zasigurno će iznjedriti još imena na plivačkoj sceni Hrvatske,“ zaključio je predsjednik Jurić.