Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić potpisala je s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac ugovor na temelju kojega će se sufinancirati opremanje sportske dvorane u iznosu od 251.557,68 kn, a preostala financijska sredstva za provedbu projekta osigurat će Grad Vukovar.

Na temelju sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022. Središnji državni ured za šport dana 31. prosinca 2019. godine raspisao je Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini.

Cilj Javnog poziva je poticanje razvoja športske infrastrukture te zadovoljavanje javnih potreba u športu kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove športske infrastrukture na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe športskih vrijednosti i popularizacije športa među građanima, unaprjeđenja sustava športa te međunarodne športske promocije Republike Hrvatske. Cilj je ujedno i pokušati izbjeći ili ispraviti pogreške na postojećim športskim građevinama koje utječu na kvalitetu bavljenja športom s obzirom na tehničke uvjete i druge propise koje športske građevine trebaju zadovoljavati kako bi bile odgovarajuće za sigurno i nesmetano obavljanje športske aktivnosti svim korisnicima, a ujedno i da bi bile kompatibilne s propisima krovnih svjetskih ili europskih udruženja za pojedini šport.

Grad Vukovar se kao nositelj na Javni poziv prijavio 31. siječnja 2020. godine, te je prijavljen  projekt pod nazivom „Opremanje košarkaške dvorane“.

Projektom su predviđeno  doprema i ugradnja elektropodizne kombinirane pregradne zavjese, jednostrani timer 24 sec FIBA - Level 2, strelica za posjet lopte, semafor FIBA - Level 2, set tablica za osobne pogreške, košarkaška ploča sekurit sa oburčem i mrežicom i mobilna košarkaška konstrukcija FIBA - Level 1.

I ovaj je projekt još jedan u nizu kojim Grad Vukovar podiže razinu kvalitete sportskih objekata kako bi svim svojim sugrađanima, a pogotovo mlađoj populaciji, osigurali što bolje uvjete i suvremene standarde za bavljenje sportom i rekreacijom.

FOTO: Marin Tironi/Pixsell