Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je Glazbenu školu Vukovar koja je nedavno primila donaciju Grada Vukovara. Do sada je Glazbena škola imala 9 pijanina i samo 1 klavir, no donacijom dva nova polukoncertna klavira branda Feurich iz Beča i vrijednosti 200.000 kuna Grad Vukovar uložio je u budućnost učenika te podigao razinu glazbenog obrazovanja u Vukovaru na još višu razinu. Učenici klavirskog odjela time su dobili vrhunske instrumente i nove mogućnosti napretka. Polukoncertni klaviri su od velikog značaja za glazbeni napredak svakog učenika jer da bi se moglo naučiti svirati osim urođenog talenta potreban je i kvalitetan instrument.
„Imamo kvalitetnu komunikaciju sa osnovnim školama kojima smo osnivači i kroz tu smo komunikaciju s ravnateljicom Miletić i stručnim službama Glazbene škole određen je cilj nabavke ova dva klavira. Vjerujem kako su došli u prave ruke te da će uvježbani prstići prebirati njihove tipke. To smo napravili za naše najmlađe sugrađane koji pohađaju Glazbenu školu u Vukovaru. Kraj svoga su se redovnoga obrazovanja odlučili odvojiti dodatno vrijeme za glazbeno obrazovanje, a danas to zaista nije lako. Svatko tko je imao doticaja sa stjecanjem novih glazbenih vještina i znanja zna koliko je to teško i koliko je potrebno odricanja. No lijepo je čuti kako su učenici redovno na natjecanjima i ostvaruju vrhunske rezultate i to je osnovni razlog zašto smo ovdje,“ rekao je gradonačelnik Penava izražavajući zadovoljstvo što se bivši učenici sada vraćaju kao nastavnici Glazbene škole Vukovar.
Glazbena škola Vukovar djeluje kao odjel OŠ. Dragutina Tadijanovića i ona je poseban i cjelovit odgojno-obrazovni sustav koji danas okuplja 219 talentiranih učenika iz Vukovara i okoline. Tijekom svojih dvadeset i dvije godine postojanja i svoga uspješnog djelovanja, glazbeno i plesno obrazuje djecu i doprinosi cjelokupnom kulturnom razvoju grada Vukovara i okoline. Tako grad postaje sjecište različitih vidova kulture, grad glazbe, festivala, projekata, koncerata i glazbenih manifestacija. Umjetnička glazba i ples u Vukovaru doživljavaju svoj procvat, što dokazuju sve brojnije generacije i sve veći interes za vrijednu umjetničku glazbu svake školske godine. Glazbena škola svake godine pokazuje iznimno kvalitetan, predan i permanentan rad svojih učenika i profesora na raznim natjecanjima, smotrama, nastupima i projektima kojima predstavlja i promiče grad Vukovar.
„Naši su učenici osvajali prva mjesta na državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama. Imamo izvanredne rezultate, a ovi vrhunski novi instrumenti pomoći će da ti rezultati budu još bolji,“ rekla je ravnateljica Miletić zahvaljujući Gradu Vukovaru, učiteljima, roditeljima i učenicima.