U organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara, a uoči nadolazećeg blagdana Uskrsa, tijekom cijelog dana provodi se zabavno-edukativna akcija potrage za pisanicama.

Tako je gradom prošetao uskrsni zeko i pozvao svoje najmlađe prijatelje, inspektore u potrazi, da mu pomognu pronaći izgubljene pisanice kako bi svi spremno dočekali Uskrs.

Akciju su na vukovarskom korzu predstavili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i direktorica Turističke zajednice Marina Sekulić, prisjetivši kako je ovakav događaj održan i 2019. godine u Park-šumi Adica. Bio je virtualnog karaktera, a Vukovar je tada postao prvi grad u kojemu je održana virtualna potraga za pisanicama.

„Turistička zajednica grada Vukovara uvijek misli na naše najmlađe. Ove godine ideja je povezati tradiciju i vjeru s igrom i akcijom, a u svrhu upoznavanja svoga grada i njegovih znamenitosti“ rekao je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, Marina Sekulić istaknula je kako riječ o pisanicama koje su oslikala djeca Dječjeg vrtića I Vukovar, a raspoređena su na potezu od Luke Vukovar do Vukovarskog vodotornja. „Akcija je edukativno-zabavnog karaktera jer se potražnja odvija uz pomoć mapa koje prikazuju grad i moguća mjesta gdje su skrivene pisanice, a svaka pisanica donosi nagradu koju djeca mogu preuzetu u uredu Turističke zajednice“, objasnila je Sekulić.

Na ovaj način u naš grad stigao je blagdanski osjećaj te je uz zabavu i edukaciju oživljena tradicija.

 

Foto: TZ grada Vukovara/ Marko Balaži