Nagradom „Ponos Hrvatske“, koja je dodjeljivana 16. godinu za redom, nagrađen je Vukovarac Stjepan Čošić koji je tijekom utrke spasio život trkačici Ines iz Slavonskog Broda, a tim povodom ga je u svom uredu primio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, čestitavši mu pritom na učinjenom dobrom djelu i osvojenoj nagradi.

Inače policijski službenik PP Vukovar, strastveni trkač Stjepan Čošić usred svoje jubilarne 200-te utrke je vidio kako su trkačicu napali stršljeni.  Bila je alergična na ubode i već su joj počeli otjecati ruke i jezik, kada joj je priskočio u pomoć i dao dvije injekcije te joj tako u zadnji tren spasio život. Navedenu utrku je Stjepan završio treći, ali njegovu pobjedu tada nije činio ostvareni rezultat, nego pravovremena i brza reakcija kojom je Ines spašen život. „Počašćen sam što sam dobitnik ovakve lijepe nagrade, za koju me je prijavio načelnik Policijske uprave g. Fabijan Kapular koji je također učesnik mnogih utrka“, rekao je Stjepan te dodao kako je u 2020. ukupno istrčao 3.140 kilometara. S Ines i dalje održava kontakt, a kroz smijeh kaže kako ga i dalje pobjeđuje u utrkama.

 „Ponosan sam i radostan što sam imao prigodu upoznati našeg sugrađana g. Čošića koji je odabirom žirija nositelj ove časne titule. Doista je zadovoljstvo imati takve sugrađane na koje svi možemo biti ponosni i koji su nam svima veliki uzor“, rekao je gradonačelnik Penava.