Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava je sa suradnicima posjetio Osnovnu školu Josipa Matoša, koja je jedina samostalna škola za učenike s teškoćama u razvoju u Vukovarsko - srijemskoj županiji. Na spomenutoj školi su izvršeni su radovi na sanaciji fasade i krovištu vrijednosti 320.000,00 kuna, a izvođač radova bio je tvrtka HM studio iz Vukovara.

Mirela Posarić, ravnateljica škole rekla je kako je Osnovna škola Josipa Matoša, od kada je Grad Vukovar preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama u svome gradu doživjela pravu malu renesansu po pitanju ulaganja u školu. „Do danas je škola obojana iznutra, uvedena je topla voda, zamijenjena dotrajala stolarija jer u školu nije ulagano od 2003. godine, uređeno je dvorište te je postavljena klima. Završena je i do sada najveća investicija, a to je uređenje fasade škole i krovišta, koja je pod konzervatorskom zaštitom te njezina obnova ima znatno veću cijenu.“, rekla je ravnateljica Posarić te dodala kako posljednje dvije godine susretljivost Grada Vukovara kao osnivača i senzibilnost za rad s djecom s teškoćama u razvoju pruža znatno bolje i kvalitetnije uvjete za rad.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako je Grad Vukovar na prijedlog ravnateljice Mirele Posarić kroz suradnju s resornim upravnim odjelom krenuo u realizaciju jednog od niza projekata koje je Grad Vukovar kao osnivač realizirao. „U jednoj od najljepših ulica u Vukovaru koja je pred obnovom, nova fasada ove škole daje još ljepši starograđanski izgled. Prionuli smo ovom poslu na dobrobit učenika i djelatnika ove škole, a u suradnji s ravnateljima osnovnih škola i dalje nastavljamo s realizacijom projekata i saniranjem svih slabih točaka koje vukovarsko osnovnoškolstvo  ima sve manje“ rekao je Penava.