Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Poštujući epidemiološke mjere, prikladno je obilježen Međunarodni praznik rada uz tradicionalnu podjelu graha. Tradicija se nastavila i na ovaj simboličan način te građanima na trenutak donijela dašak ljepših vremena.

Podjela je bila organizirana u samome centru grada kod Radničkog doma i u Parku Miše Barne u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Gradonačelnik Ivan Penava svim sugrađanima poželio je da današnji dan provedu u okruženju prirode, obitelji i prijatelja, a svim Josipama i Josipima zaželio je sretan njihov dan, blagdan sv. Josipa Radnika. „Zbog situacije u kojoj se nalazimo obilježavanje Međunarodnog praznika rada prilagodili smo epidemiološkim mjerama te podijelili 1000 porcija graha to go našim sugrađanima na dvije lokacije. Nadam se kako će svi uživati u današnjem danu.“, rekao je gradonačelnik Penava.

„U želji za nastavkom tradicije uslijed svih mjera odlučili smo se za verziju graha to go na 2 lokacije u Vukovaru. Htjeli smo obilježiti ovaj dan i prisjetiti se nekih ljepših vremena uz bogate sadržaje, u nadi da ćemo nagodinu ponovno biti svi zajedno u Adici“ istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.