Turistička zajednica grada Vukovara tijekom 2021. godine organizira natječaj za izbor fotografije mjeseca s motivima Vukovara, njegovim prirodnim ljepotama, kulturnom i povijesnom baštinom.

Natječaj za cilj ima potaknuti mlade umjetnike/amatere da svoju kreativnost pokažu drugima i na taj način promoviraju svoj rad i grad. Na ovaj način dodatno se oplemenjuje javna infrastruktura grada te se pridonosi uređenju i promociji grada.

Natječaj je otvoren do kraja godine, a na temelju poslanih fotografija unutar jednog mjeseca, komisija nagradnog natječaja bira fotografiju mjeseca koja će biti postavljena na javnoj površini u Vukovaru uz obavezan potpis autora te u kalendaru za 2022. godinu.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno s direktoricom Turističke zajednice grada Vukovara Marinom Sekulić obišao je jedno od autobusnih stajališta na kojemu je postavljena jedna od izabranih fotografija.

U prva četiri mjeseca odabrane su fotografije mjeseca za siječanj, veljaču, ožujak i travanj te su postavljene na staklene površine na autobusnim stajalištima u Vukovaru, i to u centru, u gradskoj četvrti Sajmište, Mitnica i na Trpinjskoj cesti.

Sve fotografije mjeseca izabrane od strane komisije ulaze u izbor za fotografiju godine, a autor fotografije godine biti će nagrađen prigodnim poklon paketom Turističke zajednice grada Vukovara.

„Riječ je o izuzetno lijepom projektu putem kojega motiviramo fotografe/amatere na stvaranje lijepih fotografija, ali i promociju našega grada, njegove kulturne baštine i vrijednosti. Projektom naš grad činimo još ljepšim, a osim njegove promocije, potičemo razvoj ljubavi prema svome gradu kod najmlađih generacija“., rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te dodao kako po pitanju promocije Vukovara Turistička zajednica grada Vukovara radi odličan posao uz niz aktivnosti koje naš grad čine još atraktivnijim.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić dodatno je pojasnila ideju i pravila natječaja. „Svaki mjesec među pristiglim fotografijama fotografiju mjeseca bira stručno povjerenstvo od 3 člana, ona se se aplicira na javne površine u Vukovaru, točnije na staklenu pozadinu autobusnih stajališta koje je ustupio Grad Vukovar, naravno uz napomenu autora. Na ovaj način promoviramo fotografe amatere, naš grad i njegove prirodne ljepote, ali i oplemenjujemo naše javne površine“., pojasnila je Sekulić.

„Od svih odabranih fotografija tijekom 12 mjeseci, napraviti ćemo kalendar, ali ćemo odabrati i fotografiju godine čiji autor će biti nagrađen prigodnim poklonom Turističke zajednice grada Vukovara i Grada Vukovara.“, dodala je direktorica Sekulić.

Jedna od odabarnih autorica je i studentica Kristina Šlafhauzer koja ističe kako joj je drago da u njenoj fotografiji mogu uživati svi građani i posjetitelji Vukovara.

Detalje natječaja pogledajte na: https://turizamvukovar.hr/javni-poziv-za-natjecaj-fotka-mjeseca-turisticke-zajednice-grada-vukovara/