Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac zajedno sa suradnicima primio je mlade Vukovarce Nikolu Todorovića i Petra Kovača koji su pokazali izvrsnost u sportu.

Nikola Todorović mladi je vukovarski dizač utega, član Kluba dizača utega Vukovar, koji je osvojio 16. mjesto na Svjetskom prvenstvu održanom u svibnju u Uzbekistanu. Na svjetskom prvenstvu nastupilo je 244 natjecatelja iz 53 zemlje, a Vukovarac Nikola Todorović koji je nastupio u kategoriji do 73 kg i rezultatima od 100 kg u trzaju, 120 kg u izbačaju i 220 kg u izbačaju plasirao se na izvrsno 16. mjesto. Nakon Svjetskog prvenstva Nikola je nastupio i na Kupu Europske unije na Malti gdje je osvojio 5. mjesto.

Petar Kovač, šahovski je prvak Hrvatske do 15 godina, član Šahovskog kluba „Slaven“ Vukovar. Petar Kovač ujedno je i trostruki državni prvak Hrvatske prijašnjih godina u kategorijama do 11 godina i do 13 godina te je jedan od najmlađih majstorskih kandidata u državi.

„Izuzetna mi je čast upoznati dva mlada, vrlo uspješna vukovarska sportaša. Zaista smo ponosni i veseli nas svaki ovakav uspjeh kojim pokazujemo da na svim područjima sporta Vukovar ima veliki potencijal te da je grad sporta, znanja i budućnosti.“, dao je zaključiti zamjenik gradonačelnika Filip Sušac pri čemu je istaknuo kako Grad Vukovar kroz redovno financiranje sportskih udruga sufinancira, osim redovnih troškova, i brojne sportske manifestacije i natjecanja. „Zadovoljstvo je čuti od članova samih klubova da su zadovoljni našom potporom, a susreti poput današnjih omogućuju nam bolje upoznavanje s njihovim potrebama i željama koje svakako uzimamo u obzir i nastojimo realizirati.“, rekao je Sušac.

Kako naposljetku ističu i Nikola i Petar, ostvarena postignuća im znače puno te im daju dodatnu motivaciju za daljnji napredak.