Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Prošle nedjelje je iz Dubrovnika ka Vukovaru krenuo biciklistički maraton pod nazivom „Da se ne zaboravi“ a danas su, nakon 800 km puta stigli u Vukovar gdje ih je kod Spomen doma hrvatskih braniteljima na Trpinjskoj cesti dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac.

Prije 30 godina, 11. rujna 1991. godine iz Čakovca i Varaždina, krenula je posljednja grupa policajaca Policijske uprave varaždinske prema Vukovaru kako bi pomogli u obrani grada. Od ukupnog broja pripadnika upućenih u Vukovar, njih 185, poginuo je 21 policijski službenik, dok se za četvoricom još traga i vode se nestalima.

Zamjenik  gradonačelnika Filip Sušac zahvalio je biciklistima u ime Grada Vukovara što su ponovno podsjetili na sve žrtve rata, na branitelje koji su 1991. godine došli braniti Vukovar. „Mnogi se nisu nikada vratili svojim kućama, a oni koji su preživjeli srpske koncentracijske logore danas su vozili maraton i ja im se od srca zahvaljujem što čuvaju uspomenu na Domovinski rat“, rekao je Sušac.