Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava održao je sastanak s predstavnicima vukovarskih ugostitelja, a na temu izrade novoga paketa gospodarskih mjera specifično prilagođenima potrebama ugostitelja kojima se epidemija koronavirusa nepovoljno reflektira na poslovanje. Gradonačelnik je sazvao sastanak kako bi razmijenili mišljenja i očekivanje te dobio potrebne informacije za kreiranje konkretnih i ciljanih mjera poticanja i pomoći u vrijeme epidemije.

Ovom su prilikom izneseni prijedlozi samih ugostitelja koji su se većinom složili da bi im za poslovanje značile mjere sufinanciranja režijskih troškova i troškova najma objekta, sufinanciranje zatvaranje vanjske terase ili kupnje grijalica, ukidanje boravišne pristojbe, odnosno svođenje davanja na minimum te sufinanciranje plaća zaposlenika.

Nakon održanog sastanka i zabilježenih prijedloga, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju u daljnjoj komunikaciji s ugostiteljima izradit će paket mjera pomoći specifično za ovu djelatnost.