Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Turistička zajednica grada Vukovara provodi projekt upravljanja kvalitetom u destinaciji IQM Destination Vukovar. Cilj ovog projekta je upravljanje kvalitetom u destinaciji te umrežavanje partnera, njihovih usluga i turističkih proizvoda.

Uspostavljanjem javno-privatnog partnerstva naglašava se važnost kvalitete usluge i proizvoda te konkurentne prednosti destinacije. To se nastoji postići raznim aktivnostima s turističkim subjektima na području Vukovaru, a u suradnji s konzultantskim timom tvrtke Feel IQM koja je autor ovog projekta, a koji je priznat i od Svjetske turističke organizacije WTO kao primjer dobre prakse.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac dodijelio je certifikate te tim putem rekao kako je Grad Vukovar prepoznao važnost ovog projekta. „S projektom IQM Destination Vukovar građanima i turistima u vukovarskim turističkim poslovnim subjektima dajemo dodatnu kvalitetu jer su krajnji korisnici sigurni kako usluga koja se nudi zadovoljava propisane standarde. Iako su standardi visoki, moraju biti ispunjeni, što jamči kvalitetu ponuđenih proizvoda i usluga“, poručio je Sušac.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara pojasnila je kako su u okviru projekta izrađeni posebni standardi za Vukovar, za određene kategorije, odnosno za suvenirnice, ugostitelje, restorane, privatne smještaje kapacitete i hotele. „25 certifikata dobilo je 20 subjekata kojima time potvrđujemo da su zadovoljili standarde, ali ih želimo i potaknuti na izvrsnost“, poručila je direktorica TZ Vukovar Marina Sekulić.