Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara predstavljen je program ovogodišnjeg izdanja Vukovar film festivala koji se u gradu na Dunavu održava od 29. lipnja do 03. srpnja.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac rekao je kako od sutra Vukovar postaje središte filmske kulture te zahvalio tvrtki Discovery koja svake godine iznova u Vukovar donosi pregršt filmova. „Pozivam sve filmoljupce da idućih dana posjete Vukovar i uživaju u mnoštvu projekcija koje 16. izdanje Vukovar film festivala donosi u naš grad“, zaključio je Sušac.

Direktor festivala Igor Rakonić istaknuo je kako je do sada u Vukovaru na filmskom festivalu prikazano preko 1.000 filmova, a posjetilo ga je preko 300 gostiju samo iz filmske industrije. „Kako bismo došli do vrhunskih filmskih naslova koji se prikazuju na VFF-u, godinu dana unaprijed filmove koji se prikazuju na festivalu u Berlinu i Canesu kupujemo te ih čuvamo za Vukovarski filmski festival te se možemo pohvaliti kako je naš festival uistinu najgledaniji“, rekao je Rakonić.

16. Vukovar Film Festival donosi preko 60 filmskih projekcija na pet lokacija. Festival se tradicionalno održava na više lokacija u Vukovaru (terasa Agencije za vodne putove, perivoj Dvorca Eltz, CineStar Vukovar, Hrvatski dom Vukovar) te u kinu Borovo u Borovu naselju.

Umjetnički direktor festivala Dean Sinovčić je detaljnije predstavio ovogodišnji program. „U glavnom programu bit će prikazano sedam dugometražnih igranih, devet kratkometražnih igranih i osam dokumentarnih filmova u konkurenciji za festivalske nagrade, a festival u srijedu, 29. lipnja otvara ukrajinski film „Vizija leptira“ redatelja Maksima Nakonečnog čiji će dio filmske ekipe biti prisutan projekciji filma, ujedno i svečanom otvorenju festivala“.

Festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program, koji ove godine uključuje posebne sekcije nazvane „Festivalski hitovi“ i „Žene mogu sve“, radionicu jednominutnog filma snimljenog u jednom kadru, scenarističku radionicu, radionicu od ideje do realizacije te zabavni program.

Za kraj je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić rekla kako joj je drago da se festival vratio na obalu Dunava. „Pod zvijezdama i vedrim nebom do kraja tjedna ćemo uživati u jedinstvenoj atmosferi kakvu ovaj festival nudi te u izvrsnim filmskim projekcijama“.

Kompletan program pronađite na www.vukovarfilmfestival.com