Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

 

Grad Vukovar je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje putem mjere Javni radovi zaposlio 40 osoba na programu Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara. Program Javnog rada traje šest mjeseci u razdoblju od 17. kolovoza 2020. do 16. veljače 2021. godine. 31 osoba biti će 100% financiran od strane Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, a 9 osoba 50% sredstvima HZZ-a, a 50% sredstvima Grada Vukovara. Ukupna vrijednost programa Javni radovi iznosi 1.080.261,86 kn.

Pavliček je izrazio zadovoljstvo početkom javnih radova i rekao kako ti radovi pomažu održavanju zelenih površina i doprinose ljepšem izgledu grada.

„Ova mjera izuzetno mnogo znači za grad Vukovar pogotovo jer imamo 50% manje populacije nego li prije Domovinskog rata, a ostali smo na istim gabaritima kada smo bili najgušće naseljeni. Uz javne radove uspijevamo održati zelene površine u kvalitetnom obliku. Ono što je još važnije je da kroz ovaj projekt i projekt Zaželi putem kojega će se uposliti dodatnih stotinjak teže zaposlivih osoba zadržavamo gospodarsku aktivnost te broj uposlenih unatoč koronakrizi ostaje jednak onome od prošle godine u ovo vrijeme,“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Pavliček.

„Nastavljamo dugogodišnju kvalitetnu suradnju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Podružnice Vukovar i Grada Vukovara. Program javnih radova je društveno koristan rad koji se odvija u ograničenom trajanju, najčešće šest mjeseci, a financiran je iz sredstava mjera aktivne politike zapošljavanja,“ objasnila je predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Podružnice Vukovar Jasna Kolar izražavajući zadovoljstvo što se ovim programom direktno utječe na smanjenje broja nezaposlenih i korisnika socijalne skrbi.