Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

 

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je novoizgrađenu ispraćajnu nadstrešnicu na Pravoslavnome groblju.

Tvrtki Komunalac d.o.o. povjereno je upravljanje sa sedam groblja na području grada Vukovara. Pravoslavno groblje u Vukovaru jedino je koje nema kapelu za potrebe posljednjeg ispraćaja preminulih osoba. Ograničen prostor, ali i položaj groblja, onemogućuju izgradnju ispraćajne kapele.

„Imajući to u vidu, a u svrhu što kvalitetnijeg i dostojanstvenijeg ispraćaja preminulih osoba, izgrađena je nadstrešnica bruto površine 48 m2 koja se svojim dimenzijama, kvalitetom i izgledom uklapa u ambijentalnu cjelinu groblja,“ objasnio je Igor Štrangarević direktor tvrtke Komunalac d.o.o.

„Vjerujem kako su građani koji ovdje imaju grobove svojih najmilijih zadovoljni ovim rješenjem. Riječ je o groblju dosta skučenog i popunjenog prostora i realno ne postoji površina na kojoj bi se mogla izvesti samostojeća nadstrešnica za obavljanje ceremonije ukopa, a da ljudi pri tome budu zaštićeni. Kao što stalno ističemo, cilj nam je u svaku četvrt, igralište i groblje dovesti podjednaki standard,“ rekao je gradonačelnik Ivan Penava objašnjavajući kako su nedavno i uz crkvu svete Petke na Dobroj vodi postavljene nove klupe i koševi za smeće te je asfaltirana prva faza ceste koja bi trebala voditi od naselja Dobra voda do crkve.

Troškovi materija i izgradnja navedene građevine iznose 68.000,00 kn uvećano za PDV.