Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Završeni su radovi na sanaciji Ulice Čvorkovac. Vrijednost investicije iznosi 345.000 kuna, a uređena je površina ceste od 2.250,00 m2, odnosno duljine 750 m.
„Čvorkovac je posljednja ulica prema izlazu iz grada. Njezinom sanacijom još jednom potvrđujemo kako vodimo brigu o svim dijelovima grada jednako. I sada je u tijeku mnogo projekata jer nam je bitna svaka ulica i svi građani koji žive u njima,“ rekao je gradonačelnik Penava najavljujući skori dovršetak čitavog niza projekat koji mijenjaju lice grada i građanima Vukovara donose dobro.
„Unatoč korona pandemiji i smanjenim prihodima, financije Grada Vukovara su stabilne tako da će ove godine ulaganja u infrastrukturu biti veća nego li do sada. Planiramo uložiti 16,5 milijuna kuna u sanaciju prometnica, nogostupa, parkirališnih mjesta i u druge infrastrukturne projekte. Prema tome, Vukovar i dalje ostaje najveće gradilište komunalne infrastrukture što se tiče gotovo cijele Hrvatske,“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.
Radovi su obuhvaćali uređenje ceste s kompletno novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i habajućeg sloja asfalta. Za oborinsku odvodnju su ugrađeni betonski rigoli sa slivnicima, novi asfalt je izveden do kućnog broja 6, a poslije kućnog broja 6 je ugrađen nosivi sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala sukladno vremenskim uvjetima za izvođenje radova. Izvođač radova je tvrtka Komunalac d.o.o.