Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Perivoj Miše Barne u gradskoj četvrti Borovo naselje jedno je od omiljenih okupljališta građana te četvrti gdje u prirodi, uz fontanu, provode svoje slobodno vrijeme.

Brinući za horitkulturno uređenje cijelog područja grada, Grad Vukovar se sadnjom drveća odlučio na revitalizaciju Perivoja Miše Barne. Tako je ovaj park postao bogatiji i pomlađen novim sadnicama javora, japanskih trešanja, lipe, koprivića i platane.

U ovoj akciji revitalizacije Perivoja Miše Barne sudjelovao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, a pridružili su mu se učenici Tehničke škole Nikola Tesla te učenici Doma učenika Vukovar.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zahvalio je učenicima na odazivu i pomoći te napomenuo kako trebamo voditi brigu o okolišu. „U kontinuitetu brinemo za zelene površine svih dijelova grada i sadimo mlado drveće, uljepšavamo i brinemo za naše parkove kako bi i buduće generacije uživale u njihovoj ljepoti i hladovini“ zaključio je Penava.

Grad Vukovar sustavno skrbi o zelenim površinama u Vukovaru pa je tako već poznata akcija  pošumljavanja Park-šume Adica, a šetnicu uz Dunav krasi drvored japanskih trešanja koje su zajednički sadili građani, članovi brojnih udruga, ustanova i tvrtki s područja grada Vukovara.