Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Nakon što smo po prvi puta u povijesti povezali biciklističkom stazom centar grada s gradskom četvrti Borovo naselje, nastavlja se ulaganje u poboljšanje prometne povezanosti, infrastrukturu namijenjenu biciklistima te povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Tako je danas u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisan Ugovor o izgradnji biciklističke staze, a potpisali su ga gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Komunalac d.o.o., Igor Štrangarević.

Riječ je o izgradnji nove biciklističke staze uz državnu cestu D2 u Vukovaru, na dionici Trg Slavija – Bana Josipa Jelačića – Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, ukupne duljine 2,70 kilometara. Projektom je obuhvaćena izgradnja biciklističke staze, biciklističko-pješačke staze uz prateću horizontalnu i vertikalnu signalizaciju te rješavanje oborinske odvodnje. Na kraju zahvata uz stazu bit će izveden plato za parkiralište i servis za bicikle.

Ukupna vrijednost projekta je 2.819.057,08 kuna s PDV-om, a planirani početak radova je u mjesecu svibnju.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava iskazao je zadovoljstvo nastavkom ove bitne priče čijim dovršetkom je grad od zapadnog ulaza iz smjera Osijeka, do samog izlaska u smjeru Iloka u potpunosti povezan pješačko-biciklističkom stazom u ukupnoj duljini od 11 kilometara.

„U suradnji s Hrvatskim cestama napravili smo veliki korak i po prvi puta u povijesti grada povezali gradsku četvrt Borovo naselje s centrom grada biciklističkom stazom, a u suradnji s Hrvatskim vodama građani u svrhu biciklizma na raspolaganju imaju i šetnicu uz Dunav. Stoga, izuzetno mi je drago najaviti nastavak ove priče bitne iz aspekta rekreacije i zdravlja, ali i sigurnosti u prometu“ rekao je Penava te dodao kako je ovaj projekt sastavni dio Programa obnove komunalne infrastrukture grada Vukovara koji je potpisan s Vladom RH 2016. godine, no njegovu realizaciju od strane Vlade nismo dočekali, pa se Grad Vukovar u projekt upustio svojim sredstvima.

Pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig istaknuo je kako je izgradnja ove biciklističke staze prva faza spajanja Vukovara s prigradskim naseljem Sotin biciklističkom stazom koja će biti dio rute EuroVelo 6, a biciklistička staza bit će izgrađena i uz cestu koja vodi do Bogdanovaca.