Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao radove na uređenju prometnice u Ulici Vladimira Nazora u prigradskom naselju Sotin.

Kako je istaknuo gradonačelnik Penava, važno je da periferni dijelovi grada Vukovara imaju jednake uvjete i kvalitetu kao i samo njegovo središte. „Suradnjom s gradskom tvrtkom Komunalac i vođeni upitima građana, odlučili smo u potpunosti urediti prometnicu i provesti opsežne radove sa svrhom njene kompletne sanacije“ rekao je Penava.

Projektom je predviđeno uređenje ceste u duljini od 1300 metara s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, sustavom oborinske odvodnje te novom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Vrijednost ugovorenih radova je 2.240.000,00 kuna s PDV-om, a radove izvodi tvrtka Komunalac d.o.o.

„Riječ je o sanaciji prometnice u punom profilu cijelom dužinom. Sanacijom ćemo na problematičnim lokacijama riješiti otvorenu oborinsku odvodnju, a urediti će se i odvojci koji su spojeni s državnom cestom“ rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako prigradsko naselje Sotin, zahvaljujući brojnim ulaganjima, danas ima drugačiji izgled, a povećana je i kvaliteta života. „Sanirane su ulice Fruškogorska, K.A. Stepnica, A.G. Matoša, Dunavska, Kneza Branimira, a po prvi puta je asfaltiran pristup Dunavu. Uređeni su nogostupi, postavljena su dva dječja igrališta, uveden novi sustav odvodnje vrijednosti 14 milijuna kuna, a cijelo naselje ima novu LED rasvjetu“ istaknuo je zamjenik Pavliček te dodao kako je prigradsko naselje Sotin po prvi puta povezano s Vukovarom sa 7 autobusnih linija dnevno.