Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava danas je potpisao ugovor s tvrtkom Cestorad d.d. za projekt izgradnje šetnice u Ulici Jana Bate u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Vrijednost ugovorenih radova je 1.434.115,24 s PDV-om.

Kako je već najavljeno, šetnica će biti dugačka 985 metara, a prostirat će se uz Dunav u Ulici Jana Bate od Doma Tehnike pa sve do kraja Borova naselja. Bit će opremljena urbanom opremom, betonskim klupama s naslonom, kantama za otpad, a u planu je i sadnja zelenog otoka sa stablom u sredini. Duž cijele šetnice biti će izvedena i moderna javna rasvjeta. U sklopu šetnice predviđena su  odmorišta promjera 5 metara na međusobnom razmaku od 115 metara. Šetnica će u cijeloj svojoj dužini biti širine 2,5 metara, a rok za izvođenje radova je 4 mjeseca od uvođenja izvođača radova u posao.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava naglasio je kako je riječ o još jednom u nizu kvalitetnih i dobrih projekata s ciljem razvoja grada Vukovara i na dobrobit njegovih građana. „Osluškujući potrebe i želje svih naših sugrađana, na njihovu inicijativu razradili smo ovaj projekt, a danas smo došli i do faze potpisivanja ugovora za njegovu realizaciju. Vjerujem kako će po završetku radova brojni sugrađani uživati u ljepoti i kvaliteti koju će ova šetnica ponuditi, a obala Dunava našega grada gotovo će cijelom dužinom biti sigurna za šetnju.“, zaključio je gradonačelnik Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig istaknuo je da su trenutno u tijeku radovi na izgradnji pristupnog nogostupa koji spaja Kolodvorsku ulicu s budućom šetnicom, kako bi joj građani mogli nesmetano pristupiti te dodao kako je tvrtka Cestorad d.d. koji će izvoditi radove dugogodišnji partner Grada Vukovara na brojnim infrastrukturnim projektima.

Prema informacijama gradske uprave Grada Vukovara, Općina Borovo planira nastavak šetnice pa bi ona povezivala Općinu Borovo i Grad Vukovar.