Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao radove na izgradnji nove biciklističke staze koja će se protezati gradskom četvrti Mitnica.

20. travnja 2021. Grad Vukovar potpisao je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nove biciklističke staze, a odmah potom započeli su radovi na njenoj izgradnji iz smjera Iloka, kod Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Nova biciklistička staza ukupne duljine 2700 metara prostirat će se od Trga Slavija pa sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Radovi su započeli 29. travnja 2021. godine, a njihov završetak očekuje se krajem mjeseca rujna. Radove izvodi tvrtka Komunalac d.o.o., a ukupna vrijednost projekta je 2.819.057,08 kuna s PDV-om.

„Prije 4 godine u suradnji s Hrvatskim cestama realizirali smo projekt izgradnje biciklističke staze u sklopu Ulice Priljevo, a danas svojim proračunskim sredstvima nastavljamo realizaciju priče koja je izuzetno bitna iz aspekta sigurnosti svih sudionika prometa, ali i u smislu rekreacije, sporta i sve popularnijeg cikloturizma.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te dodao kako će Vukovar završetkom ovog projekta biti povezan pješačko-biciklističko stazom od istočnog ulaza u Vukovar iz smjera Iloka, do izlaska u smjeru zapada prema Osijeku, u ukupnoj duljini od 11 kilometara.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuo je kako je Vukovar kao i prethodnih godina veliko gradilište. „Svakim danom naša okolina postaje sve ljepša, u tijeku su brojni radovi, a brinemo o kvaliteti komunalne infrastrukture svakog dijela grada.“, zaključio je Pavliček.