Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

S obzirom na veliku posjećenost Sportskih objekata Vukovar pojavila se potreba za izgradnjom dodatnih parkirališnih mjesta u njihovoj neposrednoj blizini, što je Grad Vukovar prepoznao i realizirao investiciju vrijednu 1.077.247,13 kuna s PDV-om.

Novoizgrađneno parkiralište obišao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima. “Već dugo vremena suočavamo se s problemom parkirnih mjesta u neposrednoj blizini Sportskih objekata, a u svrhu njegova rješenja realizirali smo ovaj projekt gdje smo, vodeći brigu o očuvanju okoliša i zelene površine, napravili parkiralište sa ukupno 66 parkirnih mjesta koje će služiti na zadovoljstvo svih posjetitelja Sportskih objekata Vukovar.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo istaknuo je kako je Grad Vukovar pronašao vrlo lijepo i funkcionalno rješenje za problem parkirnih mjesta. „Nakon uređenja Trga Dražena Petrovića, uz novi parking svim našim korisnicima omogućena je kvalitetna ponuda u cijelosti.“, rekao je Szabo te istaknuo kako je ovakvo rješenje zaista bilo potrebno s obzirom na broj posjetitelja plivališta kojih je na godišnjoj razini 140 000, uz 50 000 korisnika dvorane i teniskih terena.

Izgradnjom ovog parkirališta ostvareno je ukupno 66 novih parkirnih mjesta za potrebe korisnika usluga Sportskih objekata Vukovar, od kojih je 8 rezervirano za osobe smanjene pokretljivosti i za osobe s invaliditetom. Parkiralište je površine 1.851,21 m2 s novom pješačkom stazom dužine 114,00 m2, a opremljeno je uličnom rasvjetom i dodatnim hortikulturnim uređenjem.

I ova investicija proizašla je iz direktne komunikacije s našim sugrađanima i osluškivanja njihovih potreba, a sve u cilju izgradnje Vukovara po mjeri građana.