Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je posjetio Vukovarski vodotoranj na čijem vrhu su postavljene ploče s imenima donatora.

Ploče donatora izrađene su od inox ploča s popisom osoba koje su svojom donacijom sudjelovale u rekonstrukciji Vukovarskog vodotornja.

„Na vrhu Vukovarskog vodotornja kružnim potezom koji predstavlja neprekidno hrvatsko zajedništvo na pločama od inoxa postavljen je ponosi i vječni popis s imenima 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava za projekt obnove Vukovarskog vodotornja.Na jarbolu na kojemu se vijori hrvatski stijeg, uz otiske stopa vječno se nalaze i imena dva vukovarska junaka Ivana Ivanike i Hrvoja Džalte. Završetkom ovog projekta u povijest je trajno urezan veliki trudi i napor koji smo zajedno s građanima cijele Hrvatske i dijaspore posvetili simbolu hrvatskog zajedništva koji danas ponosno stoji uz bok najvećim i najpoznatijim tornjevima na svijetu“, rekao je gradonačelnik Penava te zahvalio svim donatorima, ali i onima koji su obnovi Vukovarskog vodotornja pomogli akcijama i druge vrste, poput koncerata te call centara.

Direktor Vukovarskog vodotornja- Simbola hrvatskog zajedništva Darijan Zeko pojasnio je kako je instalacija popisa donatora predviđena projektom obnove i konzervacije Vukovarskog vodotornja te dodao kako kružni oblik postavljanja ploča predstavlja neprekidnost u hrvatskom zajedništvu.

Projekt stalnog postava se prvenstveno odnosi na adekvatnu i suvremenu prezentaciju hrvatskog zajedništva koje se manifestira kako kroz sudjelovanje hrvatskih branitelja i dragovoljaca u obrani Vukovara tako i kroz sudjelovanje donatora iz cijele Hrvatske, ali i Hrvata iz dijaspore u donatorskoj akciji prikupljanja sredstava za obnovu Vukovarskog vodotornja.

Vrijednost projekta je 572.125,00 kuna s PDV-om, a radove je izvodila tvrtka Planum d.o.o. iz Vukovara.