Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao radove na izgradnji nove šetnice u gradskoj četvrti Borovo naselje koja će se prostirati uz Dunav, u Ulici Jana Bate od Doma tehnike do Općine Borovo.

Šetnica će biti dugačka 985 metara, a u sklopu nje projektom je predviđeno šest odmorišta promjera 5 metara na međusobnom razmaku od 115 metara. Biti će uređena kao pješačko-biciklistička staza, opremljena urbanom opremom - betonskim klupama s naslonom, kantama za otpad, a u planu je i sadnja zelenog otoka sa stablom u sredini. Duž cijele šetnice biti će izvedena i moderna javna rasvjeta. Vrijednost radova je 1.434.115,24 kuna s PDV-om.

U tijeku je izvođenje radova na sanaciji nogostupa Ulici Jana Bate koji će građanima olakšati pristup šetnici te su započeli radovi na izgradnji šetnice.

Gradonačelnik Ivan Penava ovom prilikom istaknuo je kako se Grad Vukovar vođen brojnim upitima građana gradske četvrti Borovo naselje odlučio na ovaj vrijedan projekt. „Slušajući prijedloge naših sugrađana te vodeći računa o činjenici da Vukovar leži na rijeci Dunav i da mu gravitira veliki broj Vukovaraca, ovim projektom odlučili smo se na sadržaj koji će zasigurno biti na korist i zadovoljstvo svima. Šetnica i zelena površina uz koju će se nalaziti šetnica biti će u potpunosti uređena, a u planu je i izgradnja sjenica i prostora gdje će građani moći provoditi svoje slobodno vrijeme roštiljajući. “, rekao je gradonačelnik te dodao kako je Općina Borovo doznavši za ovaj projekt krenula u planiranje ovakvog sadržaja i na svome području.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig pojasnio je kako će šetnica biti uređena sa 6 odmorišta, uz kompletno uređenje zelene površine koja se nalazi između šetnice i ceste na kojoj će se usporiti promet.