Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

U tijeku je pojačano investicijsko ulaganje u gradsku četvrt Sajmište. Nakon rekonstrukcije Bogdanovačke ulice i prve faze sanacije Ulice SR Njemačke, sanirana je i Ulica Dragovoljaca HOS-a.

Ulica je uređena novom asfaltnom kolničkom konstrukcijom, rubnjacima, zatvorenim sustavom oborinske odvodnje, novom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom te nogostupom.

Završene radove obišao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

„Po pitanju uređenja komunalne infrastrukture težište stavljamo na gradsku četvrt Sajmište. Nastavljamo dalje ovim tempom izgrađivati naš grad, činiti njegove ulice ljepšima na zadovoljstvo svih građana, a jednako tako, veselimo se i svim budućim projektima.“, rekao je ovom prilikom Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig istaknuo je kako su sanaciji ceste prethodili radovi postavljanja cjevovoda pitke vode. „Nakon postavljanja cjevovoda pitke vode završen je zatvoreni sustav odvodnje, uređeni su nogostupi koliko je širina prometnice to dopuštala, saniran je dio ulice koji čini spoj s Bogdanovačkom ulicom, a sada slijedi hortikulturno uređenje.“, pojašnjava Čulig te ističe kako je Ulica Dragovoljaca HOS-a kao kružno naselje sanacijom podignuto na zavidnu razinu.

Izvedeni radovi financirani su iz Proračuna Grada Vukovara u iznosu od 1.580.000,00 kuna s PDV-om, a radove je izvodila gradska tvrtka Komunalac.