Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao završene radove na izgradnji nogostupa u Ulici Jana Bate u Borovu naselju te radove na novoj šetnici uz Dunav koji su u tijeku.

Naime, završeni su radovi na izgradnji pristupnog nogostupa u Ulici Jana Bate u gradskoj četvrti Borovo naselje u dužini od 620 metara. Izgrađeni nogostup poveznica je Kolodvorske ulice i buduće šetnice uz Dunav u Borovu naselju koja je trenutno u fazi izgradnje, a koju stanovnici ovoga dijela grada željno iščekuju.

„Tijekom izrade projekta izgradnje nove šetnice uz Dunav u Borovu naselju, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša uočio je problem pristupa šetnici, obzirom da u Ulici Jana Bate nije postojao nogostup. Stoga, vođeni željom za sigurnim prometovanjem i pristupom šetnici odlučili smo se na ovu investiciju.“, pojašnjava gradonačelnik Penava te dodaje kako je u dogovoru s Općinom Borovo plan reducirati promet Ulicom Jana Bate sa svrhom sigurnijeg kretanja biciklista i šetača.

Ukupna vrijednost radova iznosila je 532.855,00 kuna s PDV-om, a radove je izvodila gradska tvrtka Komunalac d.o.o.