Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Grad Vukovar nastavlja ulagati u nivo komunalne opremljenosti, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati na zadovoljstvo svih građana i korisnika.

Stoga, Grad Vukovar je odlučio, sukladno prijedlozima građana, sanirati boćalište u Ulici Dragutina Renarića i na taj način uljepšati i sadržajno obogatiti ovaj dio Sajmišta, ali i povećati kvalitetu življenja građana ovog dijela grada.

Sanacija boćališta privedena je svome kraju, a novom komunalnom urbanom opremom dodatno je uređen i njegov okolni prostor.

Uređeno boćalište obišao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te stanovnicima toga dijela grada koji se rekreativno bave boćanjem uručio boće.

„Prepoznali smo potrebu naših sugrađana koji su se dugi niz godina rekreativno bavili boćanjem u skromnim uvjetima te smo se kroz ovu investiciju odlučili stvoriti uvjete prikladne za kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz boćanje. Novo boćalište sa dodatnom popratnom opremom sada omogućuje visoku razinu bavljenja ovim sportom, a sve u cilju povećanja kvalitete življenja naših sugrađana.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te istaknuo zadovoljstvo jer je i u Vukovaru u velikoj mjeri zastupljena kultura i tradicija boćanja.

„Ovdje svakodnevno provodimo svoje slobodno vrijeme uz igru, druženje i uživanje u prirodi. Do sada smo to radili na zemljanoj površini, no sada imamo sve prave i primjerene uvjete za daljnji razvoj naših vještina boćanja.“, rekao je jedan od svakodnevnih korisnika boćališta Veljko Okanović te zahvalio Gradu Vukovaru na ovoj investiciji.

Izvođač radova na uređenju boćališta je EKO VUKOVARSKA ZADRUGA, a iznos radova je 112.464,80 kn s PDV-om. Radovi su završeni u predviđenom i ugovorenom roku te u skladu sa strukom.