Kategorija: Ured gradonačelnika

Dan grada Vukovara započeo je mislima i molitvama upućenima svima onima kojih više nema među nama, a svoje živote su utkali u naš grad i našu domovinu.

Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odala je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Molitvu na groblju predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Vijence su u spomen na hrvatske branitelje položili i izaslanici Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora te Vlade Republike Hrvatske kao i gradovi i općine prijatelji Grada Vukovara.

Uslijedila je sveta misa u Crkvi sv. Filipa i Jakova koju je služio vlč. Zvonimir Martinović, župnik Župe BDM Kraljice Mučenika.

„Mislim da su Vukovarci zadovoljni ljudi. Naravno da u sebi imamo osjećaj nepravde jer znamo da su neke stvari trebale biti riješene, a nisu. Grad Vukovar je mogao i morao biti razvijeniji od procesa povratka do danas, no unatoč tome trendovi su pozitivni te je u njemu lijepo i ugodno živjeti. Mislim da Vukovarci vole živjeti u Vukovaru i vole svoj grad, no svi skupa moramo shvatiti da uvjeti našeg življenja ponajprije ovise o nama. Pred Vukovarom je jedna lijepa budućnost, siguran sam.“, dao je zaključiti ovom prilikom gradonačelnik Ivan Penava te svim sugrađanima zaželio sretan Dan grada Vukovara.

Nakon svete mise održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara koju je obilježila dramska izvedba o prošlosti i sadašnjosti Vukovara u izvedbi vukovarske dramske umjetnice Magdalene Živaljić Tadić te nastupi HKGD „Dunav“ i vukovarske pijanistice Kristine Hegeduš.

Svečanu sjednicu prigodno je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo istaknuvši brojne pozitivne rezultate koje Vukovar ostvaruje posljednjih godina.