Kategorija: Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje

U organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore 23 učenika iz Kotora i Tivta 3 dana proveli su u Vukovaru, a jedna od njihovih brojnih aktivnosti bila je i posjeta Gradskoj upravi Grada Vukovara gdje ih je dočekao gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

Učenici su smješteni u Vukovaru, a tijekom trodnevnog boravka su prošli kroz školski program koji inače prolaze osmaši u Republici Hrvatskoj te se pri tome upoznali s Domovinskim ratom, ali i posjetili kulturne ustanove našega grada te doživjeli njegove ljepote.

Valentina Sertić, učiteljica hrvatskoga jezika u Crnoj Gori te jedna od voditeljica ekskurzije istaknula je kako su djeca vrlo zrelo i odgovorno pristupili tematici kojom se ekskurzija bavi, a to je većinskim dijelom upoznavanje s Domovinskim ratom. „Ovaj način nastave zasigurno će puno utjecati na kvalitetu nastave, jer ostavlja puno jači dojam na djecu.“, zaključila je učiteljica Sertiće te zahvalila Gradu Vukovaru na pomoći pri organizaciji.

Učenici su za gradonačelnika Penavu imali razna zanimljiva pitanja o Domovinskom ratu i obnovi Vukovara. „Zadovoljstvo mi je bilo susresti se s njima i kroz razgovor čuti zaista interesantna pitanja vezana za Domovinski rat i obnovu našega grada te im pružiti odgovore na njih. Zahvaljujem se Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore i učenicima na posjeti, a za zaključiti je kako će mladim ljudima iz Crne Gore povijest Vukovara, ali i njegova sadašnjost te njegove ljepote dugo ostati u lijepom sjećanju.“, dao je zaključiti gradonačelnik Penava.