Kategorija: Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje

 

U Vukovaru se održava biciklistička manifestacija BRUT Vukovar u organizaciji Vukovarskog triatlon kluba, u suradnji sa Sportskim objektima Vukovar, Udrugom kineziologa grada Vukovara, Zajednicom sportskih udruga grada Vukovara uz podršku Udruge Baranja i turizam.

Riječ je o biciklističkoj utrci koja ove godine okuplja 110 biciklista sportaša i rekreativaca iz šire regije, a njezina specifičnost krije se u atraktivnoj stazi. Utrka se odvija na području Vučedola koji obuhvaća Muzej vučedolske kulture, Salaš Goldscmidt, Memorijalno područje Ovčare i širu okolicu grada Vukovara. Atraktivna staza omogućuje biciklistima sve doživljaje koje jedna offroad utrka treba sadržavati. Zemljani i travnati tereni, oštri i kraći usponi i spustovi izmjenjuju se u krugu ukupne dužine 25 km. Sama utrka odvija se u dvije dužine - 25km i 50km. Vožnja kroz vinograde na području Vučedola, a uz sam Dunav, ostavlja natjecatelje bez daha kako zbog predivnog i bogatog krajolika tako i zbog zahtjevnosti staze. Start i cilj utrke nalazi na Salašu Goldscmidt.

Osim same utrke, BRUT Vukovar pratio je posljednja dva dana i druge manifestacije s predznakom biciklizma, dječje utrke, turističke ture uz murale grada Vukovara, znamenitosti...

Utrku je otvorio gradonačelnik Ivan Penava te iskoristio priliku za zahvaliti sportskim klubovima na području grada koji kroz razne aktivnosti i manifestacije promoviraju sport, ali i grad Vukovar. "Zaista lijepa manifestacija koja ističe ljepote Vukovara i njegove okolice, ali i naglašava važnost zdravog načina života.", rekao je Penava.