Kategorija: Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje

U Vukovaru se u organizaciji Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održava Znanstveni skup o Nikoli Andriću, u povodu 155. obljetnice njegova rođenja i 80. obljetnice smrti, a koji okuplja brojne znanstvenike iz Hrvatske.

Na 2. sjednici znanstvenog skupa koja se održala u Hrvatskom domu Vukovar, pozdravne riječi nazočnima uputio je i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

„Velika je čast biti domaćin znanstvenicima iz Hrvatske koji će u rodnom gradu Nikole Andrića govoriti o njegovoj ulozi, a na što smo mi Vukovarci posebno ponosni.“, rekao je Sušac te istaknuo kako će Grad Vukovar uvijek podupirati događaje koji naglašavaju ulogu velikih Vukovaraca poput Nikole Andrića.

Grad Vukovar zahvaljuje se organizatorima, Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te svim suorganizatorima ovog događaja kao i pokrovitelju Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti što su ovogodišnji, devetnaesti po redu znanstveni skup odlučili posvetiti Nikoli Andriću, upravo u godini kada je završena obnova zadnje neobnovljene osnovne škole u Vukovaru koja nosi upravo Andrićevo ime.

U današnjem programu sjednice znanstvenog skupa sudjelovali su i učenici Osnovne škole Nikole Andrića.