Kategorija: Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje

Svečano je otvoreno novoizgrađeno pomoćno nogometno igralište Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica za koje je Grad Vukovar izdvojio 487.200 kuna.

Otvorenju je nazočio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekavši kako Grad Vukovar pruža potporu radu HNK Mitnica. „Da smo prepoznali kvalitetu kluba, koji je u 1. županijskoj nogometnoj ligi sezonu 2022./2023. završio na visokom 4. mjestu,  govori i podatak kako smo do sada u razne namjene za klub izdvojili 2.094.193,20“, rekao je Penava te naglasio kako je osim financijske potpore kroz godine, Grad Vukovar izveo brojne infrastrukturne radove kao što je postavljanje ograde, reflektora za pomoćno igralište, izgradnja dječjeg igrališta te prilaza klubu, a najveća investicija je upravo ova zbog koje se danas nalazimo na ovome mjestu -  sufinanciranje izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom.

HNK Mitnica obiluje neiscrpnim bogatstvom svojih vrijednih članova koji su pokrenuli ovu akciju nazvanu „Crno-plavi kvadrat“, u kojoj je sudjelovalo 533 pravnih i fizičkih osoba čime je prikupljeno 800.000 kuna,  što je igračima osiguralo kvalitetan teren za treninge te nove nogometne uspjehe u narednim godinama.

Gradonačelnik Penava je ovom prilikom čestitao Upravi kluba kao i svim igračima i članovima na ovom ostvarenju!

FOTO: Darko Kešnjer